Overzicht
Inzichten

Vind je gedroomde aanwinst via recruitment marketing

Vind je gedroomde aanwinst via recruitment marketing

Is je bedrijf op zoek naar versterking, maar verloopt de zoektocht moeizaam? Of misschien weet je wel helemaal niet waar te beginnen? Strateeg HR helpt je graag op weg met doelgerichte recruitment marketing en de bijhorende social media recruitment.

De kracht van social media recruitment

Staat er bij jouw bedrijf een groot bord met daarop de boodschap dat je nieuwe medewerkers zoekt? Leuk, maar hoeveel potentiële aanwinsten zien de boodschap ook echt? Hetzelfde geldt voor een advertentie in de krant. Die werkwijze kost handenvol geld, maar levert in de praktijk weinig kandidaten op. Dan is de efficiëntie via social media recruitment aanzienlijk hoger.

Via social media kan je erg gericht je doelgroep bepalen, waardoor je enkel in het vizier komt van de juiste mensen. Dat kunnen actief werkzoekenden zijn, maar ook de zogenaamde latent werkzoekenden. Als je bovendien in het achterhoofd houdt dat ongeveer 90 procent van de werkende bevolking actief is op kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn of TikTok, dan besef je snel dat je met social media recruitment een enorm bereik kunt hebben.

Hoe verloopt recruitment marketing via Strateeg HR?

Heel eenvoudig: dat kies je helemaal zelf. Sowieso zetten wij de campagne volledig voor je op, maar daarna is alles bespreekbaar. Wens je dat wij alle kandidaten voor je screenen, sollicitatiegesprekken houden of eventueel testen afnemen? Dat kan! Wens je liever zelf de kandidaten te selecteren, dan is dat uiteraard ook mogelijk. In onze recruitment marketing staat flexibiliteit dan ook centraal.

Toch zijn er enkele elementen die (quasi) altijd terugkeren bij onze recruitment marketing. Zo zal onze eigen videograaf doorgaans langskomen om je bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk in beeld te brengen. Graag laten we ook enkele mensen aan het woord, zodat we de sfeer binnen het bedrijf echt goed kunnen weergeven. Vervolgens maken we een landingspagina aan op jouw eigen website. Naar deze pagina zullen we vervolgens verwijzen tijdens onze social media recruitment. Het is een handige manier om gegevens te verzamelen en aangezien ze meteen op je eigen website terechtkomen, schept het bij de kandidaten meer vertrouwen.

Waarom samenwerken met Strateeg HR voor recruitment marketing?

De medewerkers van Strateeg HR voelen zich als een vis in het water in recruitment marketing. Niet verwonderlijk als je weet dat oprichters Frederick D’Hooghe en Nick Snauwaert elk een specifieke achtergrond hebben in de HR- en marketingwereld. In onze recruitment marketing komen beide expertises perfect samen.

Onze service hoeft overigens niet te stoppen bij recruitment marketing alleen. Zo kan je ook op ons rekenen voor compleet HR-advies of praktische HR-ondersteuning op de werkvloer. Zo helpen we je niet alleen om de juiste personen aan te trekken, maar ook om je huidige HR-beleid een boost te geven.

Samenwerken met Strateeg HR voor je recruitment marketing?

Aarzel niet langer en neem nu vrijblijvend contact met ons op.

All posts

Jouw slimme zet, ons strategisch HR-beleid.

Met Strateeg HR ondersteunen we bedrijven zodat zij hun menselijk kapitaal optimaal kunnen benutten.
Tevreden klanten!
Lees hun verhaal hier